Life of Pi

Gisteren dacht ik, laat ik eens mijn moeder meenemen naar een goede film in de bioscoop.

Maar voordat we gaan chillen in het culturele Lux, genieten we eerst van een heerlijke pizza (of lasagne) in een restaurant in de buurt.
In eerste instantie wilde ik eerst naar de Hobbit, maar deze draaide niet in Lux, en wacht ik liever totdat het wat rustiger is.
Laatst was ik naar Skyfall geweest met een goede vriend en daar heb ik mij zo ongelofelijk geïrriteerd aan die kleine eikels die het leuker vinden om tijdens de film te brullen, of hard te lachen tijdens een serieus dramatisch stil moment. Ik wil mij voortaan niet meer iriteren, vandaar dat ik kies voor het rustige gezellige Lux.

Maar goed, gisteren Life of Pi.

Wie mijn tweets heeft gelezen, het waren er een stuk of vier op twitter, weet inmiddels dat hij/zij moet gaan.
Ik ben zeer te spreken over… eigenlijk alles!
Vergeet die recensie op NRC Handelsblad, volgens mij heeft die recensent per ongeluk in een verkeerde zaal gezeten of in elk geval helemaal niet gekeken naar deze film.
Ik vind de film werkelijk prachtig en tot in de puntjes verzorgd van goede 3d animatie.

Ik ben van plan het boek van Yann Martel, te lezen want ik ben toch erg benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt in de wereld van Pi. Maar zoals ik mij heb laten vertellen door mensen die het boek wel hebben gelezen is dat deze film een prachtige aanvulling is op het boek. Het doet zeker niet voor het boek onder.

Daarmee, vind ik ook zelf dat er ontzettend goed is geacteerd. Muziek en beeld prachtig inelkaar gevlochten. Werkelijk een genot voor het oog en oor.

Mijn tweet “Een prachtige kerstfilm, zo tegen het einde van het jaar”. Maar niet alleen voor de kerst maar gewoon sowieso.
Deze komt op mijn bluray-wishlist, en voor iedereen die mijn blog leest… EEN MUST SEE!

One thought on “Life of Pi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>